Despre

croitorasulcelviteazbrodeaza

NOU! ACUM BRODĂM !

Coase, drege și repară, de va fi ca prima oară!

Noi, oamenii, doar în detalii găsim forța de expresie a rafinamentului.... Tot ce îmbrăcăm, transmite un mesaj despre fiecare dintre noi.

Așadar, e doar croitorie? Nu.

Așadar, Croitorașul cel viteaz s-a apucat și de... creatorie!

Într-o lume plină de oportunități și posibilitati, din ce în ce mai mulți oameni aleg să-și comande un obiect vestimentar. Fie că l-a zărit într-o vitrină, fie că l-a îmbrăcat vedeta preferată, el este acela care i-a tăiat respirația încă de când l-a văzut. Obiceiul de ”a comanda ceva pe măsura ta” s-a pierdut undeva, pe drum, în primii ani după 90. când ”la modă” erau puține lucruri.

Acum am devenit conștienți că prin noianul de ”made in China”, toți dorim să avem pe noi acel ”nu se știe ce”, care să ne facă diferiți. E loc pentru oricine, oriunde, dar nu chiar pentru ...orice.

Croitorașul cel viteaz, nu doar ”coase, drege și repară, de va fi ca prima oară”, de-acum el și-a propus să își îndrepte clienții către calitate și unicitate.

Croitoria, pentru el, nu înseamnă doar satisfacerea unei nevoi, pentru că știe despre noi, oamenii, că avem nevoie de atenție și admirație. Știe că viața ne împarte în două și că pe lume sunt și bogați și săraci, dar tocmai de aceea, are soluții ingenioase pentru fiecare. Din păcate, pentru unii, a trece pragul unui atelier de croitorie pare o ocupatie ”prăfuită”, aproape desuetă...

Dacă în alte țări există o tradiție în a-ți face haine la comandă la croitorul personal, tradiție transmisă din tată în fiu, aceea de a merge la același croitor, Croitorașul cel viteaz și-a propus să-i reînvețe pe oameni cu obiceiurile mic-burgheze... capriciile vestimentare!

Un capriciu vestimentar poate fi atunci când vine cu o idee dacă îl rogi să îți transforme rochia pe care nu ai mai pus-o pe tine de doi ani, pentru că s-au ”ținut scai” câteva kilograme în plus, un alt capriciu vestimentar poate fi atunci când la fustița fetiței tale, pe care deja ai pus-o de-o parte să o dai unei nepoțele mai mici, croitorașul îi atașează un jupon din dantelă care o face să fie mai frumoasă decât a fost când ai cumpărat-o și mai lungă, de-o mai poartă cel puțin un an...

Prima mare preocupare a Croitorașului este aceea de a-i vedea pe oameni îmbrăcați bine. Dacă în vremuri mai îndepărtate, a fi îmbrăcat bine presupunea minuțioase măsurători, atente corecturi ale croielii, alegerea materialului acum, viața trepidantă și aglomerată ne lasă tot mai puțin timp pentru a ne alege haine care să ne vină ”ca turnate” și făcute după cum vrem noi.

Bătălia cu timpul se câștigă greu. Online, dintr-un ”clik” alegi măsura, alt clik, selectezi culoarea, și încă unul, plata prin card. Adio, Croitoraș, căci vine la ușă, într-o zi-două, un poștaș... Lasă-i pe cei care se îmbacă dintr-un clik, tu vino să-ți luăm comanda!

Eh, lucrurile s-au schimbat mult, dar nu într-atât încât însăși moda hainelor pe comandă să fie demodată, și nici complet depășită.

Facebook Google+